torsdag 23 december 2010

Utan ansvar

Media rapporterade i början av veckan om Linus, 11 år, som satt fast på Heathrow i London i flera dagar. Jag och många med mig led verkligen med Linus, ensam i stora vida världen. Och ingen som tog ansvar...!

Här säger jag ifrån. Linus har två föräldrar. Av någon anledning har föräldrarna, utan att Linus förmodligen haft någon talan, valt att bosätta sig i olika världsdelar. För att föräldrarna skall få utöva sin rätt att umgås med sitt barn skall denna stackars Linus flygas världen över i tid och otid. Dessutom med en mellanlandning på en gigantisk flygplats som kan få vilken rutinerad resenär som helst att svettas nervöst.

Ingen reagerar på att Linus 11 år flyger ensam över hela världen. Han får säkert inte åka bussen själv över kommungränsen, men att flyga ensam till en annan världsdel (med mellanlandning) går utmärkt. Så märkligt hur föräldrar resonerar. Och att de var för snåla för att följa honom till Heathrow och se till att han kom säkert ombord på sitt flyg över Atlanten har ingen sagt något om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar