måndag 2 maj 2011

Rädda surdegen när du reser bort!

Varje hemmapappa med självaktning skall nuförtiden baka surdegsbröd och gärna blogga om det. Men vad händer med den lilla surdegen när vardagsrutinen bryts och man behöver vara hemifrån en period?

Nu behöver man inte oroa sig längre eftersom ett pretto-ställe på Södermalm i Stockholm har öppnat ett litet surdegshotell. Där kan oroliga surdegsföräldrar lämna in sin surdeg när de nyttjar sina inköpta utsläppsrätter för att bege sig på den obligatoriska årliga längre utlandsresan *.

Surdegshotellet kostar 200 kronor per vecka och surdeg. En ny surdeg skapas av 1 dl mjöl och 1 dl vatten. Kostnaden för en ny surdeg är således mindre än 1 krona.**

Man behöver inte vara eckonom för att inse att de betalande för surdegshotellet fullständigt har tappat greppet om sin privatekonomi. Ser ni också framför er hur en utbränd hemmapappa från Södermalm står och skäms i Lyxfällan när han gråter över sina surdegar som inte längre får bo på hotell när familjen skall på campingsemester någonstans i Sverige***?

Dessutom, vem garanterar att surdegshotellet inte nyttjar ens lilla surdeg och bakar bröd för försäljning i butiken och därmed skor sig dubbelt på de oroliga surdegsföräldrarna som dels får betala en oskäligt hög veckohyra och dels blir rånade på surdeg?

*Se upp bara så att inte semesterparadiset förvandlas till en mardröm.

** Ett paket mjöl (2 kg) kostar ca 15 kronor och räcker således till ca 20 surdegar (väl tilltaget räknat).

*** För jag hoppas att även rådgivarna i Lyxfällan inser att det inte är en mänsklig rättighet att åka halva jorden bort på semester när ekonomin tryter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar